Kush Jemi
   Filozofia
   Shendeti
   Libra
   Linke
   Joga          

                

Meditimi

Meditimi eshte nje teknike qe ndihmon zhvillimin mendor dhe shpirteror te nje individi. Ka shume forma meditimi, por meditimi i Ananda Margas eshte i bazuar ne principin "Ashtu si mendosh, ashtu edhe do te behesh". Gjate meditimit nje person duhet ta peqendroje mendjen e tij ne mendime pozitive dhe te larta. Ne qofte se kjo gje behet rregullisht atehere arrihet nje gjendje paqeje dhe harmonie te plote. 

Instruktoret tane, te cilet kane shume vite pervoje, do ju mesojne si te meditoni duke perdorur teknika te cilat do tju ndihmojne te largoni mendjen nga shqetesimet e botes "te jashtme" dhe ti perqenroni ato brenda. Meditimi qeteson sistemin e brenshem nervor, ul ritmin e zemres dhe zvogelon presionin e gjakut deri ne 20% dhe ka nje ndikim shume te thelle mbi shendetin trupor. Per me teper, praktikimi i rregullt i meditimit rrit aftesine e nje individi per te mesuar cdo gje.

Ne ofrojme mesime individuale ose ne grup te individit. Kur studenti progreson, atehere jepen leksione me te perparuara. Cdo te Diele ne qendren tone kryhet meditim kolektiv si edhe seminare per meditimin. Te gjitha leksionet dhe seminaret jane falas.


 

Ananda Marga,  rruga "Kongresi i Permetit" Pal. 79, Shk. 6, Apt. 52. Tel 226825, e-mail anandamarga.al@amps.org